A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent: a minőségi alapanyagokkal a könnyű és gyors oldódással a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre. Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid jellemzői 1 adagban: 10.000 mg 4 féle (I, II, III, V típusú) hidrolizált marha és hal kollagén 500 mg c-vitamin 200 mg hidrolizált II-es típusú kollagén 100 mg hialuronsav 15 mg cink 30 adag/ flakon Ananász, görögdinnye, trópusi gyümölcs ízekben Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Édesítőszerrel édesítve Tartósítószer mentes Mesterséges színezék nélkül Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid előnyei: Nem kell kompromisszumot kötni, marha és hal kollagént is tartalmaz Négy különböző típusú (I, II, III, V típusú) hidrolizált kollagént is tartalmaz Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán Három fantasztikusan finom ízben Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak Elérhető kutatási eredménye az alapanyagra vonatkozóan Mindig frissen készíthető Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanállal Milyen típusú kollagéneket tartalmaz az Elite Collagen +Hyaluronic acid? I-es típusú kollagén: haj, köröm, bőr rugalmasságáért felel II-es típusú kollagén: ízületek, porcok fő alkotóeleme III-es típusú kollagén: erek, vénák, izomzat építőeleme V-ös I-es típusú kollagén: bőrsejtek, csontok, izmok, méhlepény alkotóeleme Mi a kollagén? A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen leláll. Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogysztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb... A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor? 1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak. 2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak. 3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését. Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél? No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz. Tehát: 1. Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul! 2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el. 3. A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is! Hogyan/miben fogyaszd a Collango Elite Collagen + Hyaluronic acidot? Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz. Keverd bele gyümölcslébe Dobd fel vele a smoothie-dat Fehérje turmixodat is felturbózhatod vele Ízesítsd vele a chia pudingodat Keverd bele a jegeskávédba Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban Tápanyag táblázat 1 adag: 11,3 g (1 adagolókanál) 11,3 g RI% * 100 g Energia 160 kJ/38 kcal 0% 1415 kJ/336 kcal /Zsír 0 g 0% 0 g ebből telített zsírsav 0 g 0% 0 g Szénhidrát 0 g 0% 0 g ebből cukor 0 g 0% 0 g Nátrium 125 mg 6% 1136 mg Fehérje 9,5 g 19% 82 g Hidrolizált kollagén I-es típus 10000 mg 90,9 g L-aszkorbinsav (C vitamin) 500 mg 625% 4545 mg II-es típusú Hidrolizált kollagén hidrolizált kollagén 55- 70% Glykozaminoglikánok 12-25% Kondroitin 12% Hialuronsav 1-2% 200 mg - 1770 mg Hialuronsav 100 mg - 886 mg Cink citrát 15 mg 100% 136 mg *: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal) Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha+hal), L-aszkorbinsav, almasav, aroma, édesítőszer (szukralóz, szteviol glikozidokat tartalmaz), Hidrolizált II-es típusú kollagén, Nátrium hialuronát, cink citrát, színezék: céklavörös és kurkumin. Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port 250 ml vízzel. Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel. Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült! Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Tovább